Antena 3 CNN Actualitate Educație ADMITERE LICEU 2019. Ce se petrece cu elevii cu medii de admitere la liceu egale și ce sunt opțiunile invalide

ADMITERE LICEU 2019. Ce se petrece cu elevii cu medii de admitere la liceu egale și ce sunt opțiunile invalide

ADMITERE LICEU 2019. Ce se petrece cu elevii cu medii de admitere la liceu egale și ce sunt opțiunile invalide
12 Iul 2019   •   13:07

Vineri au fost afișate listele cu repartizarea elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, liceele din România. În funcție de media generală de la Evaluarea Națională și media generală a claselor V – VIII, fiecare elev a intrat la unul dintre liceele pentru care a optat.

Admiterea în licee 2019 a debutat anul acesta cu destul de multe probleme, elevii și părinții fiind chemați la școala să își exprime opțiunile în fișele de înscriere în clasa a IX-a, înainte ca Ministerul Educației să fi publicat ierarhia la nivel județean a mediilor de admitere. În jurul orei 12:00, instituția a publicat mediile în funcție de care elevii își calculează șansele de a intra la un liceu sau altul și pe baza cărora completează fișele de înscriere. Care este algoritmul de repartizare în licee 2019?

Ministerul Educației a publicat pe site-ul dedicat admiterii în licee – admitere.edu.ro – o serie de clarificări privind algoritmul de repartizare în licee 2019.

Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere la liceu este formată din media obținută de elevi la Evaluarea Națională (contează în proporție de 80%) și media generală a claselor V-VIII (contează în proporție de 20% în media de admitere la liceu).

Înscrierea la liceu a absolvenților de gimnaziu (cu excepția celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susțin probe de aptitudini, a celor care cer înscrierea în învăţământul special și a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de școlarizare, pentru licee, se arată în metodologia de organizare a admiterii la liceu în vigoare și anul acesta.

Detalii, pe edupedu.ro.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close