Antena 3 CNN Actualitate Educație Admitere liceu 2019: Nu există prag de admitere la media 5! Anunțul făcut de ministrul Educației

Admitere liceu 2019: Nu există prag de admitere la media 5! Anunțul făcut de ministrul Educației

Admitere liceu 2019: Nu există prag de admitere la media 5! Anunțul făcut de ministrul Educației
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Iun 2019   •   14:38

ADMITERE LICEU 2019. Admiterea la liceu nu vine anul acesta cu impunerea prin metodologie a mediei minime de intrare la 5, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Ecaterina Andronescu.

Dacă vor fi licee unde nu se va intra cu medii sub 5, atunci acesta va fi efectul repartizării cifrelor de școlarizare pe liceu și profesională, dar metodologia de admitere la liceu nu a fost modificată, a precizat Ecaterina Andronescu.

Citiți și: Calendar EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Când încep examenele

Admiterea la liceu va avea loc pe 12 iulie, când va avea loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților clasei a VIII-a.

Admiterea la liceu 2019 se face, la fel ca în anii trecuți, pe baza notelor de la Evaluarea Națională și a mediei de absolvire a claselor V-VIII.

Citiți și: ADMITERE LICEU 2019. Acestea sunt cele mai bune licee din București

Concret, media de admitere la liceu 2019, pe baza căreia absolvenții de clasa a VIII-a se înscriu în clasa a IX-a, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (contează în proporție de 80% la admiterea la liceu), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close