Antena 3 CNN Actualitate Educație Admitere suspendată la Universitatea de Medicină Iași

Admitere suspendată la Universitatea de Medicină Iași

Admitere suspendată la Universitatea de Medicină Iași
Sursa foto: Foto: bzi.ro
20 Oct 2015   •   17:43

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi afirmă că s-au găsit inadvertenţe în dosarele de înmatriculare a studenţilor la liniile de studiu în română, engleză şi franceză care plătesc taxa în valută, motiv pentru care înmatricularea a fost suspendată, iar dosarele sunt reevaluate.

Decizia vine în contextul în care Ministerul de Externe din Maroc a sesizat că 45 de studenţi marocani au dispărut de pe listele de înscriere după ce iniţial au figurat ca fiind admişi.
Rectorul UMF Iaşi, Dragoş Pieptu, a declarat că în maxim o săptămână va fi publicată lista finală a candidaţilor admişi.
 
În paralel, conducerea UMF Iaşi a declanşat propria anchetă internă, ale cărei rezultate urmează să fie făcute publice.

Ambasadoarea României în Maroc, Simona Mariana Ioan, a fost convocată la Ministerul marocan de Externe, pentru a da explicaţii privind retragerea unei liste oficiale cu 45 de studenţi marocani, înscrişi în primul an la Facultatea de Medicină din Iaşi, relata site-ul de ştiri Le360.ma.

Cei 45 de studenţi marocani figurau iniţial ca înscrişi în primul an la Facultatea de medicină din Iaşi, dar numele lor au fost ulterior şterse, fără nicio explicaţie.

×
Subiecte în articol: maroc Iași
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close