Antena 3 CNN Actualitate Educație ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI. Calendarul admiterii

ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI. Calendarul admiterii

ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI. Calendarul admiterii
01 Iul 2019   •   11:05

ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI Reprezentanţii Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI) au anunţat că pentru anul universitar 2019 -2020 sunt disponibile aproape 4.500 de locuri bugetate pentru licenţă, master şi doctorat, la care se adaugă 1.320 de locuri cu taxă. 

Potrivit unui comunicat de presă, pentru românii de pretutindeni TUIASI a primit aproximativ 380 de locuri bugetate la cele trei cicluri de învăţământ, dintre care 65% cu bursă. 

ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI Înscrierea candidaţilor la studiile de licenţă la admiterea 2019 se va desfăşura în perioada 13 - 20 iulie la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, 15 - 18 iulie la Facultatea de Arhitectură G.M. Cantacuzino şi 10 - 25 iulie la toate celelalte facultăţi. 

ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI Admiterea la TUIASI se va desfăşura după modalitatea implementată în 2017, cu unele modificări: admiterea la masterat va începe imediat după examenele de finalizare a studiilor de licenţă; admiterea la doctorat va avea o sesiune şi în vară, colocviul urmând să se desfăşoare în septembrie; după finalizarea admiterii de vară la studiile de licenţă, vor urma imediat câteva zile pentru aducerea actelor în original. 

ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI "Sunt sigur că, în acord cu strategia de dezvoltare a Uniunii Europene şi, implicit, cu domeniile prioritare asociate acestei strategii, precum şi în acord cu evoluţia atractivităţii şi al numărului de absolvenţi ai studiilor universitare tehnice, puteau fi alocate mai multe locuri universităţilor cu profil ingineresc. Mai mult, alocarea acestor locuri este în total dezacord cu "Strategia Naţională pentru Învăţământul Terţiar Românesc 2015 - 2020", în care se precizează la art.71 că "datorită faptului că majoritatea sectoarelor performante din economia românească sunt asociate ştiinţelor inginereşti, este absolut necesară corelarea ofertei actuale a învăţământului terţiar cu nevoile pieţei muncii". Această opinie privind neconcordanţa între declaraţii şi alocarea cifrelor de şcolarizare este împărtăşită de toţi membrii Alianţei Române a Universităţilor Tehnice. Din discuţiile purtate cu reprezentanţii MEN, am obţinut promisiunea suplimentării locurilor bugetate, indiferent de ciclul de studii, dacă numărul de candidaţi va depăşi cifra de şcolarizare. Şi sunt convins că aşa va fi", a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, rectorul TUIASI, Dan Caşcaval. 

Conform sistemului de admitere implementat în 2017, candidaţii se vor putea înscrie la oricâte facultăţi şi specializări ale TUIASI, plătind o singură taxă şi cu un singur dosar de admitere. 

ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI Cu ajutorul unui formular online, care va putea fi accesat de acasă, viitorii studenţi pot bifa, în ordinea preferinţelor, toate facultăţile şi toate specializările la care vor să se înscrie şi pot alege dacă vor să intre în concurs şi pentru locurile la taxă (în cazul în care nu prind un loc la buget) sau doar pentru locurile bugetate. 

ADMITERE UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI IAȘI Sistemul de admitere este unul complex, informatizat integral şi realizat "în casă" de o echipă TUIASI. Acesta va repartiza candidaţii în funcţie de medii şi de ordinea preferinţelor absolvenţilor de liceu şi va asigura, de asemenea, şi o mai echitabilă distribuţie a studenţilor pe locurile facultăţilor, ţinând cont de ordinea opţiunilor acestora. Distribuţia pe locuri se va face în timp real şi va putea fi urmărită pe site-ul universităţii pe perioada admiterii. 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close