Antena 3 CNN Actualitate Educație „Antrenorul de genii” Florin Colceag: La naştere, toţi copiii sunt supradotaţi. De cei care pălesc, mamele sunt responsabile total!

„Antrenorul de genii” Florin Colceag: La naştere, toţi copiii sunt supradotaţi. De cei care pălesc, mamele sunt responsabile total!

„Antrenorul de genii” Florin Colceag: La naştere, toţi copiii sunt supradotaţi. De cei care pălesc, mamele sunt responsabile total!
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/Florian Colceag
de M.Z.    |    31 Mar 2017   •   17:11

Avem un sistem de învăţământ găunos care nu cultivă pasiunile şi talentele copiilor, ci se bazează pe acumularea de cunoştinţe inutile, pe concursuri şi competiţii. Aceasta este concluzia unei discuţii cu prof. Florin Colceag, un mare geniu al României, profesor de matematică şi „antrenor de genii”, la rândul său, potrivit Life.ro.

”La naştere toţi copiii sunt supradotaţi. E un fapt constatat, abilităţile lor de a recunoaşte mediul sunt absolut fabuloase. Dar ca să fie treaba mai clară, copilul când se naşte se naşte cu lecţia învăţată. Din burta mamei învaţă. Contactul pe care îl are cu mintea mamei îl face ca atunci când se naşte să aibă o imagine despre lume. O imagine destul de amplă. 

Am două cazuri extrem de interesante. Doi copii care de când s-au născut au vorbit numai limba engleză. Acasă au vorbit toţi în română. Pentru că una dintre mame traducea în engleză în timpul sarcinii, iar cealaltă asculta numai melodii în limba engleză. Şi s-a imprimat trăirea mamei în mintea copilului. Iar când iese, iese cu lecţia învăţată”, a spus Florin Colceag.
 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close