Antena 3 CNN Actualitate Educație ANUNŢ IMPORTANT de la Ministerul Educaţiei. Toți elevii din provincie trebuie să știe asta

ANUNŢ IMPORTANT de la Ministerul Educaţiei. Toți elevii din provincie trebuie să știe asta

ANUNŢ IMPORTANT de la Ministerul Educaţiei. Toți elevii din provincie trebuie să știe asta
de S.T.    |    05 Iul 2017   •   11:19

Absolvenţii de clasa a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa, până pe 6 iulie, opţiunile în fişele de înscriere, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie.

Depunerea dosarelor de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost repartizaţi se va face între 13 şi 17 iulie.



Rata de promovabilitate în ţară la Evaluarea Naţională după contestaţii este de 77%.

Distribuţia judeţelor cu procentaje superioare (85%+) în privinţa mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul Bucureşti (87,2%) şi Galaţi (85,6%). Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) şi Mehedinţi (68,1%).

Rata de participare a fost de 97,1% - 140.712 candidaţi fiind prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close