Antena 3 CNN Actualitate Educație Judeţul din România în care toate şcolile vor fi digitalizate. Va fi construit şi un campus uriaş pentru învăţământ dual

Judeţul din România în care toate şcolile vor fi digitalizate. Va fi construit şi un campus uriaş pentru învăţământ dual

Toate şcolile unui judeţ din România vor fi digitalizate şi dotate cu laboratoare, săli de sport moderne, ateliere de practică şi cabinete de consiliere şcolară. Va fi construit chiar şi un campus pentru învăţământ dual.

Judeţul din România în care toate şcolile vor fi digitalizate. Va fi construit şi un campus uriaş pentru învăţământ dual
Sursa foto: Profimedia Images
de Silvia Preda    |    15 Apr 2024   •   16:28

La nivel naţional vor fi realizate 29 de campusuri pentru învăţământ dual.

"Finanţăm 29 de campusuri integrate duale în întreaga ţară, acoperind toate regiunile de dezvoltare şi facem acest lucru printr-o suplimentare a bugetului alocat.

Iniţial era vorba de o ţintă în PNRR de 10 astfel de campusuri. Vom finanţa 29 pentru că din anul şcolar 2029 -2030 ne dorim să avem numai învăţământ dual pe ruta tehnologică, profesională cum o ştim astăzi", a susţinut ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a spus că toate şcolile din judeţul Argeş vor fi digitalizate şi dotate cu laboratoare, săli de sport moderne, ateliere de practică moderne şi chiar cu cabinete de consiliere şcolară.

De asemenea, în apelul de "Şcoli Verzi" judeţul Argeş a depus cinci proiecte.

În judeţul Argeş va fi construit un campus pentru învăţământ dual, valoarea eligibilă fiind de 25 de milioane de euro, a declarat luni ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

"Am început vizita la Liceul Tehnologic de Construcţii de Maşini Mioveni. În Argeş va fi construit un nou campus pentru învăţământ dual.

Valoarea eligibilă este de aproape 25 de milioane de euro şi are ca lider de parteneriat Universitatea din Piteşti.

Ce este special la acest campus. În primul rând că parteneri sunt şapte instituţii sau unităţi de învăţământ: Universitatea din Piteşti, Universitatea "Constantin Brâncoveanu", Liceul Tehnologic de Construcţii de Maşini din Mioveni, Liceul Tehnologic Dacia Piteşti, Liceul tehnologic Astra Piteşti, Liceul Tehnologic "Ferdinand I" Curtea de Argeş, şi Liceul Tehnologic Topoloveni", a mai spus Ligia Deca, scrie Agerpres.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

 

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close