Antena 3 CNN Actualitate Educație BACALAUREAT 2016. Alegerea surpriză a elevelor de 10 de la BAC

BACALAUREAT 2016. Alegerea surpriză a elevelor de 10 de la BAC

BACALAUREAT 2016. Alegerea surpriză a elevelor de 10 de la BAC
13 Iul 2016   •   11:05

Cristina Făgețan și Alexandra Simion sunt elevele din Sibiu care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat. Ambele absolvente ale Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, ambele premiate la olimpiade naționale, ambele cu aceleași planuri de viitor, scrie tribuna.ro. Dacă și Cristina va alege dintre Calculatoare și Informatică cea din urmă specializare, tinerele care fac cinste Sibiului ar putea fi colege la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aceasta fiind și opțiunea Alexandrei. După afișarea rezultatelor inițiale, Sibiul este la egalitate cu Iașiul în ceea ce privește rata de promovare: 77,69%. Adică, locul patru pe țară. 

Ministerul Educației Naționale a publicat, marți, în jurul orei 13, rezultatele examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. În județul Sibiu, din cei 2.102 candidați care au susținut probele, 1.633 au promovat examenul. Dintre aceștia, 407 au obținut medii peste 9. Potrivit statisticii realizate după afișarea rezultatelor, 114 candidați nu s-au prezentat la probe, unul a fost eliminat, 468 au fost respinși, iar 155 nu au obținut medii de trecere. 

Cele mai bune medii au fost obținute de elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”. Este vorba despre cele două eleve cu 10 pe linie, Cristina Făgețan și Alexandra Simion, dar și despre trei elevi cu media 9,93 de la același colegiu: Dragoș Agîrbicean, Ionela Bebeșelea și Sonia Marcu.  

×
Subiecte în articol: eleve bacalaureat 2016 eleve
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close