Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educaţiei: "I-am avertizat pe sindicalişti că îi dăm în judecată, dacă declanşează greva"

Ministrul Educaţiei: "I-am avertizat pe sindicalişti că îi dăm în judecată, dacă declanşează greva"

Examenul de bacalaureat se desfăşoară fără probleme în toate unităţile de învăţământ din România, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, care a spus că nu a primit date că ar fi vreo şcoală în care profesorii să refuze să participe la examen şi că i-a avertizat încă de vineri pe liderii sindicali că ministerul îi va acţiona în instanţă dacă vor declanşa greva, potrivit News.ro.

Ministrul Educaţiei: "I-am avertizat pe sindicalişti că îi dăm în judecată, dacă declanşează greva"
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    12 Iun 2017   •   13:00

Ministrul a spus că este în legătură cu inspectorii generali şcolari. "Sunt în permanentă legătură cu inspectorii generali şcolari. Niciunul nu a raportat probleme la bacalaureat cauzate de neprezentarea profesorilor la examen, pe motiv că ar fi în grevă. De fapt, i-am atenţionat încă de la sfârşitul săptămânii că îi acţionăm în instanţă dacă declanşează greva", a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Totodată, Năstase a ţinut să precizeze că "nu ne putem juca cu soarta elevilor".

Citiți și Profesorii din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au decis să nu intre în grevă. Dascălii din Sectorul 6 au renunțat să mai protesteze.

×
Subiecte în articol: Pavel Năstase grevă Bacalaureat
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close