x close

BACALAUREAT 2019. Modele de subiecte pentru examenele orale la limba română

03 Iun 2019   •   00:15
BACALAUREAT 2019. Modele de subiecte pentru examenele orale la limba română Foto: Pixabay.com

BACALAUREAT 2019. Absolvenții de clasa a XII-a 2019, dar și din anii precedenți încep examenul de bacalaureat pe 3 iunie 2019, cu proba de evaluare competențe lingvistice de comunicare orală în limba română.

BACALAUREAT 2019. Iată ce modele subiecte Limba și Literatura Română, proba orală pentru Bacalaureat 2019

BACALAUREAT 2019. Examenul de bacalaureat naţional 2019 

BACALAUREAT 2019. Proba A 

Model  
 
BACALAUREAT 2019. Biletul nr. 1 
 
BACALAUREAT 2019. Citeşte textul cu voce tare. 
 
BACALAUREAT 2019. Articolul 30 (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă. (3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii. (4) Nicio publicaţie nu poate fi suprimată. (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării. (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri. (8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege. 
 
BACALAUREAT 2019. Constituția României 
 
1. Formulează răspunsuri la întrebările de mai jos, referitoare la situaţia de comunicare din textul citat. a. Cine ar putea fi receptorul textului dat, având în vedere scopul comunicării? b. Cărui stil funcţional îi aparţine textul de mai sus? Ilustrează două caracteristici ale stilului identificat, cu exemple din textul dat. c. Ce elemente importante de conţinut (idei, argumente, fapte, opinii) identifici în textul dat? 
 
2. Care este opinia ta despre importanța libertății de exprimare? Susţine cu argumente opinia pe care o enunți.

Citeşte mai multe despre:

Bacalaureat 2019
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati