Antena 3 CNN Actualitate Educație Examenele naţionale ar putea fi modificate chiar din acest an şcolar. Ce se va întâmpla cu probele scrise la Bacalaureat

Examenele naţionale ar putea fi modificate chiar din acest an şcolar. Ce se va întâmpla cu probele scrise la Bacalaureat

Examenele naţionale ar putea fi modificate chiar din acest an şcolar. Probele scrise la Bacalaureat vor începe mai devreme cu două săptămâni faţă de anul acesta.

Examenele naţionale ar putea fi modificate chiar din acest an şcolar. Ce se va întâmpla cu probele scrise la Bacalaureat
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Aug 2019   •   16:48

Examenele naţionale ar putea fi modificate chiar din acest an şcolar. Probele scrise la Bacalaureat vor începe mai devreme cu două săptămâni faţă de anul acesta. În plus, elevii de clasa a opta, care nu iau notă de trecere la evaluarea naţională, vor fi înscrişi obligatoriu la şcolile profesionale. 

 Acestea sunt câteva din deciziile luate de ministrul interimar al Educaţiei. Elevii se declară deja nemulţumiţi de anunţurile făcute de Daniel Breaz. 

Practic, elevii care vor avea o medie sub cinci la evaluarea naţională nu vor mai avea loc asigurate locuri la liceele teoretice, ci vor fi trimişi la şcolile profesionale, să înveţe meserii. Specialiştii în educaţie sunt de părere că astfel absolvenţii vor avea şanse mai mari să se angajeze încă din primii ani de liceu. Aproape 30 la suta dintre elevii din România nu au luat nota 5 la Evaluarea Naţională în această vară.

Noua măsură ar urma să se aplice din toamna anului 2020, a mai anunţat ministrul interimar al Educaţiei.

Pe de altă parte, calendarul examenelor naţionale ar putea fi schimbat, chiar din următorul an şcolar. Astfel, evaluarea naţională ar putea începe în data de 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close