Antena 3 CNN Actualitate Educație Bani mai mulţi pentru o parte din profesori. Ce prevede proiectul legii făcut de Ligia Deca

Bani mai mulţi pentru o parte din profesori. Ce prevede proiectul legii făcut de Ligia Deca

Profesorii ar putea beneficia de bani mai mulţi, în anumite condiţii, se arată în proiectului legii învățământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educației. 

Bani mai mulţi pentru o parte din profesori. Ce prevede proiectul legii făcut de Ligia Deca
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Georgiana Adam    |    13 Mar 2023   •   15:56

Directorii unităților de învățământ vor avea dispoziție un fond special prin care vor putea premia profesorii care fac "activitate suplimentară", potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educației. 

Fondul este în valoare de 2% din fondul de salarii al instituției.

O persoană poate lua de maximum două ori pe an acest tip de "premiu pentru activitate suplimentară" de la director, iar eligibile sunt doar cadrele didactice din unitatea de învățământ.

"Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an de directorul școlii, din fondul de 2% al fondului de salarii constituit la nivelul unității de învățământ, conform unor criterii specifice aprobate de DJIP/DMBIP elaborate de consiliul de administrație al unității de învățământ, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației", se arată în articolul 212, alineatul 3 din proiectul de lege prevede.

Acolo nu este menționat ce anume înseamnă "activitatea suplimentară" şi ce implică aceasta. Articolul din draft arată că vor exista nişte criterii specifice elaborate de consiliul de administrație al școlii, aprobate de Direcțiile Județene de Învățământ (actualele inspectorate), în baza unei metodologii făcute de Ministerul Educației, potrivit edupedu.ro.

×
Subiecte în articol: bani profesori
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close