Antena 3 Actualitate Educație BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. Rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională

BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. Rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională

18 Iun 2019   •   14:22
BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. Rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională

BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. Absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat marţi, la primul subiect al probei scrise la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, cerinţe pe baza operei "Ultima cursă" de Horia Lovinescu. 

BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. De asemenea, candidaţilor li s-a cerut la acelaşi subiect să facă o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa textului dat la genul dramatic. 

VEZI AICI SUBIECTUL.

VEZI AICI BAREMUL.


BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. La subiectul al II-lea, absolvenţii de gimnaziu au avut de rezolvat cerinţe pe baza textului "A fost odată un scriitor foarte încăpăţânat" de Alina Nelega, iar la punctul B de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să fie prezentată o întâmplare petrecută acasă sau la la şcoală în timpul unei activităţi de lectură. 

BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine joi proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă. 

BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. Un număr de 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ. Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12,00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close