Antena 3 Actualitate Educație Biserica Catolică din Franța, sălașul a 3.000 de preoți pedofili în ultimii 70 de ani

Biserica Catolică din Franța, sălașul a 3.000 de preoți pedofili în ultimii 70 de ani

de Redacția Antena 3    |    03 Oct 2021   •   18:40
Biserica Catolică din Franța, sălașul a 3.000 de preoți pedofili în ultimii 70 de ani
Sursa foto: hepta

Șeful unei comisii independente care investighează abuzul sexual asupra copiilor în Biserica Catolică Franceză a anunțat că aproximativ 3.000 de pedofili au acționat în instituție începând cu 1950, relatează presa internațională.

Între 2.900 şi 3.200 de pedofili, preoți și alți membri ai bisericii, au fost identificați în cadrul anchetelor comisiei, a spus președintele acestei structuri, Jean-Marc Sauve, cu câteva zile înainte de publicarea raportului pe această temă.

Conform sursei citate, acest număr reprezintă "minimul estimat".

Sauva a declarat pentru agenția France Presse că raportul de aproape 3.000 de pagini, bazat pe documente din arhivele poliției, bisericii, tribunalelor, pe interviuri cu martori și care urmează să fie publicat marți, a încercat să cuantifice atât numărul infractorilor, cât și pe cel al victimelor.

Raportul a analizat și "mecanismele, îndeosebi instituționale și culturale" din cadrul bisericii, care au făcut posibil acest fenomen și perpetuare în funcții a făptașilor.

Comisia care a realizat raportul este alcătuită din 22 de juridici, medici, istorici, sociologi și teologi.

Ea a fost formată în 2018, după ce Papa Francisc a adoptat o măsură importantă care îi obligă pe cei care au cunoștință de abuzuri comise în Biserică să le raporteze superiorilor.

O linie telefonică înființată în iunie 2019 pentru victimele din Franța a înregistrat 6.500 de apeluri în primele 17 luni.

Toate acestea i-au făcut pe mulți francezi să se întrebe dacă procurorii vor formula acuzații.

Nu este clar ce măsuri va lua biserica împotriva acestor infractori, în multe cazuri punerea sub acuzare nefiind posibilă din cauza prescripției faptelor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close