Antena 3 CNN Actualitate Educație British Council organizează cea de-a V-a ediţie a Expoziţiei Universităţilor Britanice

British Council organizează cea de-a V-a ediţie a Expoziţiei Universităţilor Britanice

British Council organizează cea de-a V-a ediţie a Expoziţiei Universităţilor Britanice
02 Noi 2017   •   17:45

British Council organizează anul acesta cea de-a V-a ediţie a Expoziţiei Universităţilor Britanice (Study UK Exhibition), o ocazie pentru tinerii care doresc să studieze în Marea Britanie anul viitor de a primi consiliere personalizată direct de la reprezentanţii universităţilor.

Expoziţia se desfăşoară sâmbătă, 4 noiembrie, în intervalul 10:00-17:00, la Hotel Sheraton Bucureşti. Intrarea este liberă.
Participanții se pot înregistra online pe site-ul British Council, având astfel acces la mult mai multe informații furnizate de expozanți.

În acest an, zece universităţi de prestigiu îşi vor prezenta oferta educaţională de programe universitare şi postuniversitare pentru tinerii care doresc să îşi continue studiile în Marea Britanie şi să beneficieze de o educaţie apreciată la nivel mondial.

Vizitatorii vor putea asista la prezentări susţinute de specialişti britanici şi români, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum: pregătirea dosarului de aplicaţie, alegerea cursului potrivit, testul IELTS de limba engleză, procesul de admitere la universităţile britanice şi acomodarea ca student în Marea Britanie.

British Council îşi propune, de asemenea, să faciliteze  dezvoltarea de parteneriate între universități românești și instituții de învățământ din Marea Britanie în domeniul educației transfrontaliere. În acest sens, membri ai conducerii și corpului profesoral din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti și Academiei de Studii Economice se vor întâlni luni, 6 noiembrie, la sediile celor două universităţi, cu reprezentanți ai şase universităţi britanice pentru a discuta despre oportunităţile de colaborare. Scopul este dezvoltarea unor programe de studii universitare pentru studenții din România și încheierea de parteneriate strategice în următoarele domenii: cercetare, relaţia cu mediul de afaceri și mobilitatea academică.

Sectorul educaţiei din Marea Britanie este unul dintre cele mai internaţionale din lume, iar elevii şi profesorii din statele membre UE şi din alte ţări sunt în continuare mai mult decât bineveniţi. Universităţile britanice oferă un mediu primitor pentru studenţii internaţionali, dovadă şi gradul ridicat de satisfacţie a studenţilor.

Pentru studenţii actuali din UE, dar şi cei care îşi încep studiile în 2018-2019, nu vor apărea schimbări legate de condiţiile de eligibilitate pentru accesarea împrumutului guvernamental şi la taxele de studii. Această garanţie se aplică pe toată durata studiilor, chiar dacă acestea se vor finaliza după ieşirea Marii Britanii din UE. (https://study-uk.britishcouncil.org/planning/eu-students)
Peste 125.500 de studenţi din Uniunea Europeană sunt înscrişi la universităţile britanice, reprezentând 5% din numărul total de studenţi. Dintre aceştia, peste 7.000 sunt studenţi din România.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close