Antena 3 CNN Actualitate Educație Cadoul făcut de stat copiilor din România

Cadoul făcut de stat copiilor din România

Cadoul făcut de stat copiilor din România
30 Oct 2015   •   11:06

Proiectul privind acordarea tichetelor sociale pentru copiii care provin din familii favorizate a fost promulgat de Presedintele Romaniei, scrie portalinvatamant.ro.

Potrivit actului normativ, toti copiii care provin din familii defavorizate vor primi lunar tichete sociale in valoare de 50 de lei, care pot fi utilizate pentru achizitia de mancare, haine si rechizite, cu conditia frecventarii zilnice a cursurilor la gradinita.

Prin acest ajutor financiar se urmareste stimularea parintilor pentru a se asigura ca cei mici merg zilnic la gradinita.
Pentru a beneficia de tichete sociale cei mici trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- sa aiba varsta cuprinsa intre 3-6 ani
- sa fie inscrisi la o institutie de invatamant prescolar si sa nu inregistreze absente nemotivate
- venitul lunar pe membru de familie nu trebuie sa depaseasca dublul venitului minim garantat pentru o persoana singura prevazuta in Legea privind venitul minim garantat

De asemenea, pentru a beneficia de tichetele sociale parintii trebuie sa completeze o cerere. Tichetele sociale sunt conditionate de prezenta copiilor la gradinita, cu exceptia anumitor situatii.

Stimulentul educational nu este inclus in veniturile salariale si nu este impozabil, asadar nu se ia in calcul la stabilirea unor obligatii legale de intretinere sau la stabilirea veniturilor in baza carora se acorda beneficii de asistenta sociala sau alte prestatii sociale.

Potrivit actului normativ promulgat de presedintele Klaus Iohannis valoarea nominala lunara minima a stimulentului educational sa fie de 0,1 ISR - indicator social de referinta. Astfel, fiecare copil va primi tichete sociale in valoare de cel putin 50 de lei.

Legea privind stimularea participarii la invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate extinde proiectul "Fiecare copil in gradinita" - demarat in ultimii cinci ani de Asociatia OvidiuRo, la nivel national.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close