CÂND ÎNCEPE ȘCOALA. Structura anului școlar 2019 - 2020. Anunțul făcut de ministrul Turismului

07 Aug 2019   •   17:39
CÂND ÎNCEPE ȘCOALA. Structura anului școlar 2019 - 2020. Anunțul făcut de ministrul Turismului

CÂND ÎNCEPE ȘCOALA. Structura anului școlar 2019 - 2020. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat miercuri, la Constanţa, referitor la stabilirea datei de începere a noului an şcolar, că trebuie găsită cea mai bună soluţie, astfel încât să fie avantajaţi atât elevii, cât şi turismul. 

CÂND ÎNCEPE ȘCOALA. Structura anului școlar 2019 - 2020 "Se analizează la Ministerul Educaţiei toate posibilităţile. (...) Doamna premier a spus foarte clar că solicită o analiză ministerului, astfel încât să se găsească cea mai bună soluţie, atât pentru turism, dar şi pentru elevi. Este important să găsim această cale de mijloc, prin care să avantajăm ambele tabere, dacă putem să spunem aşa. Este important să avem grijă şi de elevii noştri, dar totodată trebuie să protejăm şi turismul, să-l dezvoltăm. Sunt convins că colegii vor lua cea mai bună decizie. În scurt timp vom avea o analiză. (...) Bineînţeles că vom fi consultaţi, vom avea o decizie comună, dar trebuie să cântărim toate talerele, astfel încât să se ia decizia cea mai bună", a spus ministrul Turismului, într-o conferinţă de presă organizată la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. 

CÂND ÎNCEPE ȘCOALA. Structura anului școlar 2019 - 2020Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a precizat, pe 6 august, că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului şcolar şi că discuţiile cu partenerii de dialog social continuă. 

Precizarea a fost făcută în contextul în care, în şedinţa de guvern din 31 iulie, premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu să ia în calcul începerea anului şcolar pe 16 septembrie. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close