Antena 3 CNN Actualitate Educație Ce se întâmplă cu testele grilă de la Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2020. Ministrul Educației a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu testele grilă de la Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2020. Ministrul Educației a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu testele grilă de la Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2020. Ministrul Educației a făcut anunțul
08 Noi 2019   •   10:27

Elevii care dau Bacalaureatul sau Evaluarea Națională în 2020 nu vor susține examene grilă, ci clasice, la fel ca anul trecut. Anunțul a fost făcut de noul ministru al Educației, Monica Anisie. În schimb, profesorilor le-a transmis că va desființa toate hârtiile inutile și comisiile școlare.

Am criticat vehement aceste idei cu teste grilă, gândiți-va la teste grilă la limba română. Nici nu mă gândesc”, a spus ministrul, potrivit stirileprotv.ro.

Regulile pentru Bacalaureat 2020 și Evaluarea Națională 2020 nu se vor schimba în timpul anului școlar, a anunțat chiar și premierul Orban, care a povestit ce a pățit când avea băiatul în gimnaziu.

 „Eu aveam băiatul în clasa a 8-a, era un anumit sistem cu media pe patru ani, o pondere, iar după ce mi-am determinat băiatul să învețe la toate materiile, să obțină note mari, m-am trezit în clasa a 8-a că s-a schimbat sistemul și a trebuit să îl susțin ca să se poată pregăti pentru examen”, a povestit Orban.

Anul trecut, la simulările pentru clasa a XI-a și a VII-a subiectele aveau 40% teste grilă. Teoretic, ele ar fi urmat să fie introduse la examenele de anul viitor, dar actualul ministru spune că nu e de acord cu acest proiect.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close