Antena 3 CNN Actualitate Educație Cercetătorii încurajați șă își prezinte proiectele, pentru a obține finanțare

Cercetătorii încurajați șă își prezinte proiectele, pentru a obține finanțare

Subfinanțarea cronică a cercetării românești a adus comunitatea științifică din România în pragul disperării. Incapacitatea guvernelor succesive de a gestiona și de a distribui eficient și competitiv fondurile pentru cercetare, aruncă asupra cercetătorilor români o umbră de descurajare și de neputință, când vine vorba despre a-și pune în beneficiul oamenilor, proiecte inovatoare ce cercetare.

Cercetătorii încurajați șă își prezinte proiectele, pentru a obține finanțare
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2021   •   19:10

Dacă nu mai auzim despre mari inovații românești, nu înseamnă că acestea nu există!

Prin apelul de proiecte deshis de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, cercetătorii sunt încurajați să își prezinte lucrările științifice, pentru a deschide drumul către transferul tehnologic.

Prin această inițiativă, Senatul Științific dorește să susțină elaborarea și implementarea proiectelor inovatoare de cercetare științifică ale cercetătorilor români.

Acțiunea are ca scop stabilirea structurii bugetului alocat proiectelor de cercetare din cadrul Senatului Științific, pentru anul 2022, pentru susținerea cercetării românești.

Apelul este deschis cercetătorilor din toate domeniile de activitate, implicați în proiecte individuale de cercetare științifică sau în cadrul unor institute și centre de cercetare și dezvoltare.

Perioada deschisă pentru apel este 10 noiembrie – 31 decembrie 2021.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close