Antena 3 CNN Actualitate Educație Cerere-tip pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2024. Părinții o pot completa și online

Cerere-tip pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2024. Părinții o pot completa și online

Înscrierile pentru clasa pregătitoare 2024 au început. Părinții pot completa cererea-tip online sau la unitatea de învățământ la care doresc înscrierea copilului.

Cerere-tip pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2024. Părinții o pot completa și online
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   10:35

Părinții pot completa cererile-tip pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2024 în perioada 11 aprilie – 14 mai 2024.

Astfel, părinții au la dispoziție două opțiuni pentru completarea cererilor-tip, fie online, pe site-ul Ministerului Educației, fie la unitatea de învățământ la care se dorește înscrierea copilului.

Este important de menționat că, în cazul în care părinții aleg să completeze cererea online, aceștia trebuie se deplaseze la unitatea de învățământ la care au solicitat înscrierea pentru validare.

În GALERIA FOTO puteți găsi cererea-tip pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cererea-tip poate fi descărcată AICI

Cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 31 mai – 7 iunie 2024, care presupune depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Cine se poate înscrie în clasa pregătitoare?

  • Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv;
  • Copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie-31 decembrie 2024-în clasa pregătitoare în baza recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar (eliberată de unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar sau în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională - CJRAE/CMBRAE, după caz).

La ce unitate de învățământ poate fi înscris un copil?

  • Pentru şcoala de circumscripţie, copilul este automat înscris în baza validării cererii de înscriere;
  • Pentru o altă școală decât cea de circumscripţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Unde au loc înscrierile?

  • la unitatea de învăţământ la care părinții doresc înscrierea copilului;
  • cererile-tip pot fi completate online, pe site-ul dedicat, în interiorul calendarului de înscriere, dar, după completarea acestora, părinţii trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii. 

Când sunt afișate rezultatele?

  • 29 mai (pentru prima etapă de înscriere): afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere;
  • 29 iunie (pentru a doua  etapă de înscriere): afișarea în fiecare unitate de învățământ a listelor finale cu numele copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Actele necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2024

  • Cerere-tip de înscriere;
  • Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal. Părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;
  • Copie şi original – certificat de naştere copil;
  • Recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (acolo unde este cazul);
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close