Antena 3 CNN Actualitate Educație Chestionarul pentru părinți și elevi privind consumul de droguri va fi distribuit în școli. Anunțul prefectului Capitalei

Chestionarul pentru părinți și elevi privind consumul de droguri va fi distribuit în școli. Anunțul prefectului Capitalei

În cursul zilei de marți, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a anunțat când vor fi distribuite chestionarele privind problema consumului de droguri pentru părinţi şi elevi.

Chestionarul pentru părinți și elevi privind consumul de droguri va fi distribuit în școli. Anunțul prefectului Capitalei
Sursa foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    17 Oct 2023   •   14:44

Potrivit declarațiilor prefectului, în ciclul gimnazial şi liceal sunt circa 150.000 de elevi şi aproape 15.000 de elevi majori care vor primi acest chestionar, începând de luni, 23 octombrie.

Rareș Hopincă susține că testarea elevilor nu este obligatorie, fiind realizată la cerere, ori în cazul în care cadrele didactice sesizează un comportament neobișnuit al unui elev, însă numai cu acordul părintelui sau în prezența părintelui.

Mai mult decât atât, testarea va avea loc în condiții stricte de confindențialitate, pentru a se evita stigmatizarea. 

”Este vorba despre o consultare cu părinţii şi cu elevii majori, cu privire la trei teme extrem de importante”, a spus prefectul Rareş Hopincă.

În cadrul chestionarului, părinții mai sunt întrebați dacă sunt de acord cu anumite aspecte ce țin de conduita unității de învățământ, cu privire la testarea pilot anti-drog. 

”Întrebăm părinţii dacă ar fi de acord ca şcoala în care învaţă copiii să facă parte dintr-un proiect pilot anti-drog, în care să fie testate efectiv o parte din măsuri”, a completat el, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Marcel Ciolacu: ”Acordăm tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici!”

Chestionarele urmează să fie distribuite atât elevilor din ciclul gimnazial, cât și liceal.

”Şi în ciclul gimnazial şi cel liceal părinţii vor avea posibilitatea să completeze acest chestionar. Va fi un demers voluntar, nu va fi nimeni obligat să facă ceva ce nu îşi doreşte. De asemenea, am decis să adresăm acest chestionar şi elevilor majori, de clasa a XII-a, care au împlinit deja 18 ani”, a subliniat prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei spune că vrea să fie cât mai extinsă perioada de culegere a datelor vrea să fie cât mai extinsă.

”Probabil ne referim la 4 săptămâni, pentru că nu aş dori ca acest chestionar să fie trimis doar spre completare părinţilor, ci aş vrea ca în măsura timpului să fim prezenţi în fiecare liceu măcar din Bucureşti, să prezentăm împreună cu specialiştii acest chestionar, ca parte a campaniei ample de conştientizare a problemei drogurilor.

Pentru că nu ne interesează să obţinem doar nişte date statistice, ne interesează mult mai mult să intrăm într-un dialog onest cu părinţii în care să le explicăm că această problemă există şi să îi luăm parte a eforturilor de prevenire a consumului de droguri”, a arătat Hopincă.

×
Subiecte în articol: consum de droguri parinti elevi
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close