Antena 3 CNN Actualitate Educație Contraste majore la Bac: Record de medii de 10 versus cel mai slab procent de promovați din ultimii ani

Contraste majore la Bac: Record de medii de 10 versus cel mai slab procent de promovați din ultimii ani

Contraste majore la Bac: Record de medii de 10 versus cel mai slab procent de promovați din ultimii ani
09 Iul 2019   •   12:04

Vestea bună: 177 de absolvenți de liceu au obținut anul acesta media maximă la Bacalaureat. Topul este deschis de Colegiile Sava și Vianu din București și Silvania din Zalău. Este cel mai mare număr de medii de 10 din ultimul deceniu și jumătate. Vestea proastă: 3 din 10 tineri au picat examenul. Calculat la numărul celor înscriși la examen, procentul celor promovați a fost de 63,78, adică cel mai slab procent din ultimii 5 ani.

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu propune introducerea orelor remediale din clasa a IX-a şi planuri personalizate pentru fiecare elev. Președinta Coaliției pentru Educație, Daniela Vișoianu, explică de ce statistica aceasta nu trebuie să ne îngrijoreze. În opinia expertei, legislația ar trebui să permită repetarea examenului pentru cei nemulțumiți de rezultatul obținut. În plus,18-19 ani nu este o vârstă fundamentală pentru alegerea carierei pentru întreaga viață, adaugă Vișoianu, potrivit RFI.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close