Antena 3 CNN Actualitate Educație Consiliul Elevilor, despre schimbarea structurii anului şcolar: "Este absurd şi nejustificat"

Consiliul Elevilor, despre schimbarea structurii anului şcolar: "Este absurd şi nejustificat"

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor a comentat în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3 măsura modificării structurii anului şcolar propusă de ministrul Educaţiei.

Consiliul Elevilor, despre schimbarea structurii anului şcolar: "Este absurd şi nejustificat"
de Claudia Popovici    |    23 Mar 2021   •   18:55

Sorin Cîmpeanu a propus, marţi, prelungirea cu trei săptămâni a vacanţei de primăvară.

"Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă din dată de 2 aprilie până în dată de 4 mai, această vacanță va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de sărbătorile pascale catolice, pe 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe pe 2 mai.", a declarat Sorin Cimpeanu.

În replică, Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor consideră că acestă măsură este absurdă şi nejustificată mai ales că elevii din clasele terminale vor fi cei care vor pierde foarte mult.

"Absurd și nejustificat în contextul în care încercăm pe cât posibil prin ceea ce facem în calitate de elevi să ținem pasul cu ceea ce facem la școală, pe ce învățăm. O astfel de măsură ar face doar să ne rupă de școală timp de o lună întreagă.

Adică am înțeles din declarațiile domnului ministru că tactica aceasta ar scădea numărul de cazuri după vacanță aceasta prelungită și că vom putea să ne întoarcem în siguranță în școală.

Adevărul este că a adăuga cinci, șase, șapte zile în plus de vacanță nu schimbă problema de fond. Faptul că școlile ar putea să rămână deschise în continuare dacă ar exista în şcoală o  persoană care să facă testarea, dacă am avea o strategie foarte clară cu personalul din învățământ care s-a vaccinat.

"Elevii de clasa a 12-a vor pierde în acesată perioadă"

Adică vorbim de măsuri care ar trebui luate acum pentru a putea să garantăm siguranța elevilor care merg la școală în localitățile carantinate care nu au rata de incidență de 6 la mia de locuitori, şi care nu au fost luate.

Nu am auzit pe domnul ministru să vorbească despre ceea ce se va întâmpla cu elevii din clasa a 12-a care vor intra în această vacanță pentru că data bacalaureatului nu se va schimba. Adică ea va fi decalată doar pentru clasa a 8-a. Elevii de clasa a 12-a vor pierde în această perioadă.

"Nu suntem în siguranță la școală la incidenţa de 6 la mia de locuitori"

La fel și legat de carantinare a Bucureștiului. Noi am solicitat, propus, acceptat deschiderea școlilor în model centralizat, atunci când rata a incidenței permite. Şase cazuri la mia de locuitori este extrem de periculos. Pur și simplu nu suntem în siguranță la școală", a spus preşedintele Consiliului Elevilor.

 

×
Subiecte în articol: şcoală an şcolar 2020-2021
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close