Antena 3 CNN Actualitate Educație Cresc bursele școlare. Câţi bani vor primi elevii din semestrul II

Cresc bursele școlare. Câţi bani vor primi elevii din semestrul II

Vești bune pentru elevi. Ministerul Educației intenționează să majoreze cuantumul minim, în mod diferențiat pentru fiecare tip de bursă. Din semestrul II al anului școlar în curs nu vor exista burse mai mici de 150 de lei. Bursele minime vor varia între 150 și 500 de lei.

Cresc bursele școlare. Câţi bani vor primi elevii din semestrul II
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    29 Sep 2021   •   09:18

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de către Ministerul Educației, se prelungește pentru  semestrul I al anului școlar 2021-2022 valabilitatea cuantumului minim de 100 de lei pentru toate tipurile de bursă, însă pe semestrul II se majorează, dar în mod diferențiat.

Burse de merit priemeau până acum elevii care fie aveau media generală peste 8,50, fie obțineau locurile I, II sau III la concursuri sau olimpiade județene ori la concursuri cultural-artistice. Bursa de studiu era pentru cei cu media generală peste 7 și care au un venit lunar pe membru de familie cel mult egal cu salariul minim pe economie. 

„În semestrul II al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de:
– 500 ron, pentru bursa de performanță,
– 200 ron, pentru bursa de merit,
– 150 ron, pentru bursa de studiu,
– 200 ron, pentru bursa de ajutor social.”

Bursele sunt asigurate din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

Consiliile locale vor putea stabili în continuare un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de bugetul de care dispun, notează DC News.

×
Subiecte în articol: burse elevi şcoală
Parteneri
Permisul auto ar putea dispărea. Cum vor circula şoferii
x close