Antena 3 CNN Actualitate Educație Cristina: "M-am făcut învăţătoare pentru că nu mi-a plăcut şcoala!"

Cristina: "M-am făcut învăţătoare pentru că nu mi-a plăcut şcoala!"

Cristina: "M-am făcut învăţătoare pentru că nu mi-a plăcut şcoala!"
Sursa foto: foto: Facebook
06 Apr 2019   •   00:50

Cristina Lazurca este trainer şi a absolvit un masterat de scriere dramatică. A creat propriul concept de teambuilding intitulat Jurnalul inspirațional, bazat pe activităţi care se fac la cursurile de scriere creativă. Din septembrie 2017 este învăţătoare la Vinga, în judeţul Arad, scrie edupedu.ro.

"Unul dintre subiectele de discuţie, atunci când mă întâlnesc cu prietenele mele, unele profesoare, altele nu, dar toate mămici, este acela al şcolii. Vorbim despre program, despre teme, despre programă. Toate, în afară de mine, sunt de părere că ar trebui să acordăm ajutor la teme odraslelor noastre. Că uneori este necesar, în calitate de părinţi, să reluăm chiar explicaţiile din clasă, mai ales la matematică, sau mă rog, la materiile mai dificile. Eu nu cred acest lucru. Poate şi pentru că eu m-am făcut învăţătoare dintr-un motiv mai puţin obişnuit: nu mi-a plăcut şcoala!

Recent am făcut un calcul al orelor petrecute de un copil la şcoală sau învăţând. (Nu sunt singura, au mai făcut-o şi alţii. Am auzit la ştiri). În medie, în clasele primare un copil petrece la şcoală cel puţin patru ore pe zi. Apoi, dacă e înscris la un program de after school mai petrece probabil încă patru. Deci opt ore în care trebuie să respecte anumite pauze pentru mersul la toaletă sau pentru masă, gustări, joacă. 8 ore în care ar fi bine să fie concentrat, să participe la activităţi organizate şi propuse de altcineva. Vă reamintesc, este vorba despre un copil cu vârsta între 6 şi 10 ani. Dacă mai are şi alte activităţi după şcoală, cel mai probabil nu reuşeşte să îşi facă toate temele la after school, aşa că depăşeşte cele 8 ore pentru şcoală şi învăţat."

Mai multe, pe edupedu.ro.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close