Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum a modificat Ziua Maghiarilor de pretutindeni calendarul simulărilor examenelor naționale

Cum a modificat Ziua Maghiarilor de pretutindeni calendarul simulărilor examenelor naționale

 Cum a modificat Ziua Maghiarilor de pretutindeni calendarul simulărilor examenelor naționale
12 Mar 2017   •   18:34

Elevii încep, luni, simulările examenelor naţionale cu proba la Limba Română, urmând ca marţi să susţină proba la Limba maternă. Proba la Matematică va fi susţinută abia joi, după ce Departamentul de minorităţi din Ministerul Educaţiei a cerut modificarea calendarului, din cauză că pe 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni, scrie adevarul.ro.

Astfel, cei peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor suţine proba la Matematică pe 16 martie, deşi, iniţial, ordinul de ministru din 4 ianuarie prevedea ca proba scrisă la Matematică să fie susţinută pe 15 martie. „Modificarea a fost făcută în urmă cu două luni, la solicitarea Departamentului de minorităţi din cadrul Ministrului Educaţiei, întrucât pe 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni. Informaţia a fost comunicată atunci tutoror inspectoratelor şcolare”, a declarat pentru „Adevărul” seCretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Ispas.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close