Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum arătau subiectele la matematică pentru admiterea la liceu în 1985. „Elevii de 10 la Evaluarea Naţională n-ar fi luat nici 5”

Cum arătau subiectele la matematică pentru admiterea la liceu în 1985. „Elevii de 10 la Evaluarea Naţională n-ar fi luat nici 5”

Cum arătau subiectele la matematică pentru admiterea la liceu în 1985. „Elevii de 10 la Evaluarea Naţională n-ar fi luat nici 5”
05 Dec 2019   •   10:50

Un profesor de matematică, în prezent pensionar, a arătat cât de mult a scăzut calitatea învăţămâtului românesc în ultimii 30 de ani, publicând câteva exemple de exerciții la matematică ce s-au dat pentru admiterea la liceu în 1985. Demersul lui Petre Apostol, un profesor pensionar din Prahova, vine în contextul rezultatelor slabe obţinute de România la celebrul test PISA.

Dificultatea subiectelor este cu mult peste ceea ce învaţă în prezent elevii de clasa a VIII-a. Profesorul Petre Apostol este convins că nici măcar elevii de nota 10 la matematică nu pot rezolva exerciţiile pe care părinţii lor le-au primit la examenul de admitere în liceu în anul 1985.

Citește și Ce este PISA: testele la care România obține cel mai slab punctaj din ultimii nouă ani

”Subiectele de mai jos au făcut obiectul examenului de admitere la liceu în anul 1985. Daţi spre rezolvare aceste subiecte unui elev de clasa a IX-a care a avut la evaluarea naţională nota 10 şi vă garantez că nu ia nici măcar nota 5. Asta pentru că nivelul învăţământului matematic a scăzut foarte mult. Pe de o parte, multe din noţiunile matematice au fost eliminate, iar cele rămase au fost mult simplificate, multe dintre ele fiind date elevilor fără demonstraţie, pe de altă parte dificultatea subiectelor la evaluarea naţională a scăzut foarte mult”, scrie profesorul Petre Apostol, potrivit adevarul.ro.

Citește și PISA 2018. Procent îngrijorător pentru România, după rezultatele testelor. Câți elevi reușesc să facă performanță în țara noastră

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close