Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum învaţă elevii acasă: Lecţiile sunt plictisitoare, zici că te uiţi la un videoclip pe YouTube

Cum învaţă elevii acasă: Lecţiile sunt plictisitoare, zici că te uiţi la un videoclip pe YouTube

Orarul şcolar este respectat, dar lecţiile de acasă nu mai sunt interactive. Un elev spune că lecțiile sunt plictisitoare, copiii văd, pur şi simplu, un ecran negru şi nu inspiră interes. Şcoala online are şi avantaje: elevii găsesc mai mult timp pentru ei, iar unii s-au apucat de sport.

Cum învaţă elevii acasă: Lecţiile sunt plictisitoare, zici că te uiţi la un videoclip pe YouTube
02 Mai 2020   •   21:17

 

Bucătăria sau dormitorul sunt noile săli de clasă. Cusurile încep, ca de obicei, dimineaţa, doar că acum nu mai sunt interactive, iar plictiseala îi copleşeste pe elevi.

Naomi este elevă în clasa a XI-a şi abia aşteaptă să revină la şcoală. Orele online nu sunt pe placul ei.

„În clasă înţelegeam mai bine lecţia decât pe online”, spune Naomi Jinga.

Eleva este de părere că şcoala online este „mai plictisitoare, pentru că dacă profesorul vorbeşte într-una elevul nu este atent, nu îi captivează atenţia. Zici că te uiţi la un videoclip pe Youtube“.

Nu doar de orele interactive îi este dor, ci şi de colegi.

„De colegi şi de pauzele în care stăteam şi interacţionam cu colegii mai mult. Fac sport, că înainte ziceam că nu am timp să fac sport”, a mai spus Naomi.

Aceeaşi părere despre şcoala online o are şi Lisiana.

„Îmi place că pot să îmi organizez mai bine timpul, dar pe de altă parte e naşpa, că nu mai pot să îmi văd colegii, nu mai pot să fac diferite activităţi în pauză. Acum parcă e mai plictisitor, văd pur şi simplu un ecran negru şi nu îmi inspiră un interes”, mărturiseşte Lisiana Jinga, elevă în clasa a X-a.

Elevii vor reveni la şcoală abia din toamnă.

sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: elevi şcoală
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close