Antena 3 Actualitate Educație Cum se vor încheia situaţiile şcolare în timpul pandemiei de coronavirus

Cum se vor încheia situaţiile şcolare în timpul pandemiei de coronavirus

29 Apr 2020   •   19:13
Cum se vor încheia situaţiile şcolare în timpul pandemiei de coronavirus
Sursa foto: Hepta

Elevii vor avea mediile încheiate pe semestrul al doilea în toată România. Clasele online sunt obligatorii, însă școlarii nu trebuie să sufere în cazul în care sunt privaţi de şcoala online.

Ministerul Educaţiei a avansat varianta ca în cazul în care sunt elevi care nu au primit nicio notă în semestrul al II-lea, media anuală se se încheie cu cea de pe semestrul I.

“Am predat şi în mediul rural şi ştiu că există situaţii în care copiii nu au acces la mijloacele de transport. Indiferent de ce se întâmplă, primează interesul elevilor. Elevul să stea liniştit că nu i se poate imputa lui o situaţie exterioară. Mi se pare normal să i se încheie situaţia, inclusiv repetarea mediilor anterioare.”, a declarat pentru Mediafax, Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova.

O altă profesoară din Brăila ne-a spus că se va aplica şi mica înţelegere acolo unde este cazul.

„Aveam deja o notă la majoritatea elevilor, acum ori o dublez, ori la mica înţelegere. Ţin cont de răpunsurile online, pentru vreo mărire. În cazul în care nu au nicio notă, iau media din semestrul 1 si vorbesc cu elevul. Dacă vrea mai mult, va face un mic efort online.”, spune Liliana, profesoară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close