Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum poți să îți testezi nivelul de limbă engleză

Cum poți să îți testezi nivelul de limbă engleză

Înainte de a aplica pentru un job sau a te înscrie la o școală unde cunoașterea limbii engleze este una din condițiile principale, este necesar să îți testezi nivelul de cunoștințe, pentru a preîntâmpina surprizele neplăcute.

Cum poți să îți testezi nivelul de limbă engleză
de Georgiana Adam    |    28 Iun 2021   •   15:36

Există mai multe metode prin care poți să faci acest lucru - individual sau prin intermediul unei instituții specializate, care te va evalua profesionist, prin intermediul unor teste speciale în urma cărora vei obține și certificate de atestare pe care le poți atașa la dosarul de înscriere.

Iată cum poți să îți testezi nivelul de limbă engleză:

Examene Cambridge

Este cea mai bună și cea mai utilă metodă pentru testarea cunoștințelor, mai ales pentru elevi de gimnaziu și de liceu. În urma acestor teste obții certificate de limbă cu care poți echivala examene de engleză pentru clasele cu profil bilingv sau proba de engleză de la examenul de Bacalaureat.

În plus, examenele Cambridge asigură verificarea cunoștințelor de către o instituție neutră, la standarde internaționale, și testează capacitatea de a conversa cu o persoană străină. Apoi, copiii capătă încredere în ei văzând că pot promova examene complexe, iar această experiență le va fi utilă mai târziu. Aceste examene pot fi susținute de copii, dar și de adulți.

Completează teste online

În cazul în care vrei să-ți verifici nivelul de cunoștințe pentru un job în care ai nevoie de limba engleză, poți apela la teste online. Pe internet găsești nenumărate teste grilă concepute profesionist, prin intermediul cărora îți poți verifica vocabularul, gramatica, abilitățile de conversație.

Vei ști exact în ce stadiu te afli, dacă ai cunoștințele necesare pentru a merge mai departe sau dacă este necesar să mergi la un curs pentru a-ți asigura succesul.

Autoevaluează-te

Acesta este primul pas pe care trebuie să-l faci dacă țintești un obiectiv pentru care este util sau obligatoriu să știi engleza. Este absolut necesar să afli cam în ce punct te afli pentru a ști cum să acționezi în continuare - dacă te-ai pregătit suficient sau dacă trebuie să studiezi în continuare.

Deci, cum te autoevaluezi? Citește o carte în limba engleză și vezi cât de mult înțelegi din ea - aceasta este poate cea mai la îndemână metodă pentru oricine. Apoi, poți să te uiți la filme în engleză, fără subtitrare și, de asemenea, vei avea o imagine despre cât de bine te descurci.

În plus, acesta este și un exercițiu foarte bun pentru pronunție. Poți, de asemenea, să începi conversații cu un nativ care îți va spune cât de bine te descurci.

Poți începe să-ți verifici cunoștințele completând acest test.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close