Antena 3 CNN Actualitate Educație Data pentru simularea Evaluării Naționale a fost stabilită de Ministerul Educației

Data pentru simularea Evaluării Naționale a fost stabilită de Ministerul Educației

Data pentru simularea Evaluării Naționale a fost stabilită de Ministerul Educației
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Raul Stef
de Georgiana Adam    |    25 Ian 2023   •   15:32

Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 - 2023, a fost aprobat de Ministerul Educației și trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit ordinului, simularea Evaluării naționale este programată în 20 martie la Limba și literatura română, 21 martie la Matematică, 22 martie la Limba și literatura maternă, iar în 29 martie este prevăzută comunicarea rezultatelor.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Ministerul precizează că notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

Citeşte şiCând e vacanţa elevilor din februarie în 2023. Perioada aleasă de fiecare județ pentru vacanța de schi

Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close