Antena 3 CNN Actualitate Educație De ce si unde sa inveti limba engleza rapid, bine si ieftin ?

De ce si unde sa inveti limba engleza rapid, bine si ieftin ?

De ce si unde sa inveti limba engleza rapid, bine si ieftin ?
26 Oct 2018   •   12:38

Limba engleza este una dintre cele mai vorbite limbi de pe planeta. Este o limba vest germanica si, initial, a fost vorbita pe teritoriul Angliei. Apoi, odata cu marile colonizari, limba engleza a inceput sa fie vorbita in Autralia, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Noua Zeelanda, Canada, dar si in multe alte reginui, ca a doua limba oficiala. Este limba cea mai utilizata de pe glob. In mediul de afaceri, conferinte, educatie, stiinta, divertisment si multe alte domenii, se foloseste limba engleza. De asemenea, inclusiv in tara noastra, sunt domenii in care nu te poti angaja fara a cunoaste, cel putin la nivel conversational, limba engleza.

In general, invatarea unei limbi straine este un lucru util. Cu cat cunosti mai multe limbi straine, cu atat vei avea ocazia de a comunica mai usor si de a interactiona cu mai multe persoane. Limba engleza este unul din cele mai bune exemple. In ultimii ani, utilizarea limbii engleze a luat un avant foarte mare, in special prin promovarea filmelor de la marile case de productii, a muzicii si a internetului. De exemplu, peste 50% din informatia prezenta pe internet este in limba engleza. Asta pentru ca, din ce in ce mai multi oameni vorbesc limba lui Shakespeare si le este mult mai usor sa aiba acces la informatii. In Romania, daca pana acum 20 de ani, limba franceza era “la moda” considerandu-ne o tara francofona, mostenire preluata inca de la sfarsitul secolului XIX, limba engleza a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren. In special facultatile de profil tehnic folosesc termeni in limba engleza. Deja exista cuvinte care s-au implementat in limba romana exact asa cum sunt, fara a li se gasi corespondent. Cateva exemple ar fi: business, discount, mouse, target, trainer, office, staff, software, OK, cash, babysitter etc. Desi pentru unele cuvinte am avea traduceri, forma lor din limba engleza s-a inradacinat atat de mult, incat aproape nimeni, cel putin din generatia de pana in 45 de ani, nu le mai foloseste. Cat despre generatiile nascute dupa anii ‘90, daca stam sa ascultam o conversatie de la cap la coada, s-ar putea sa nu intelegem prea multe daca nu cunoastem termenii din limba engleza.

cursuri engleza copii, de calitate. Ce inseamna acest lucru?

Un curs de calitate se adepteaza, in primul rand, verstei fiecarui cursant in parte. Cu cat elevul este mai mic, cu atat metodologia aplicata trebuie sa fie creata, in asa fel, incat, copilul respectiv sa inteleaga. De exemplu, la copiii foarte mici, este indicata imbinarea lectiilor cu multe activitati practice, jocuri, cantece si imagini. Practic, aceste elemente sunt cele pe care copiii le percep cel mai bine si ii ajuta sa asimileze in profunditate informatia. In plus, cu cat copilul este mai mic, cu atat detaliile si termenii se vor inradacina mai usor in mintea elevului.

In afara de metodologie, cursurile de calitate trebuie predate de profesori cu experienta si pasionati de ceea ce fac. Un profesor plictisit, ii va transmite starea sa elevului si acesta nu va invata mai nimic. Insa, cand un profesor este pasionat, dedicat si ii place ceea ce face, acest lucru se vede in fiecare lectie predata si in atitudinea pe care o are in functie de cursanti. De aceea, cele mai bune cursuri de limba engleza se fac in scoli sau institutii particulare. Una dintre scolile particulare, cele mai apreciate, este ILSC sau International Learning and Skill Council. Aceasta initiativa educationala are atuurile de mai sus si multe altele, lucru ce i-a adus aprecierea tuturor cursantilor. Au cursuri de limba engleaza, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

La ILSC, intregul personal este creativ, inventiv si experimentat. Pe langa asta, cursurile se vor tine intr-un mediu foarte placut, astfel incat elevii sa nu se simta ca la scoala, ci ca intr-un mediu familiar. Scopul este acela de a-i ajuta pe cursanti sa se relaxeze in timp ce asimileaza informatiile.

Copiii pot participa la cursurile de la ILSC inca de la varsta de 2 ani. Li se vor pune la dispozitie planse colorate, jetoane, povesti ilustrate, cantece, poezii, jocuri, CD- uri, softuri educationale, toate adaptate varstei micutilor. Totul se va face exclusiv in limba engleza pentru a-i face pe cei mici sa se adapteze foarte usor.

Cursuile pot fi standard sau intensive, in functie de optiunea pe care parintii o au. De asemenea, si adultii pot participa la cursuri pentru a invata limba engleza conversationala sau pentru companii cu limbaj de specialitate. Indiferent de alegerea facuta, cursurile, profesorii si locatia il vor multumi si pe cel mai pretentios elev. In plus, in urma cursurilor, se vor dobandi cunostinte foarte bune pe care cursantii le vor putea aplica, cu succes, oriunde le va fi ceruta limba engleza.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close