Antena 3 CNN Actualitate Educație Descoperire istorică. La patru zile după ce murim se întâmplă ceva de-a dreptul extraordinar

Descoperire istorică. La patru zile după ce murim se întâmplă ceva de-a dreptul extraordinar

Descoperire istorică. La patru zile după ce murim se întâmplă ceva de-a dreptul extraordinar
Sursa foto: foto: Pixabay.com
28 Apr 2018   •   18:27

Când inima încetează să mai bată, iar sistemul respirator şi cel circulator se opresc, persoana este declarată decedată. Funcţionarea corpului se opreşte, dar viaţa dispare?

Documentele publicate recent prezintă probe evidente că unele părţi ale corpului sunt încă funcţionale şi la câteva zile după ce restul corpului a încetat să mai funcţioneze. Descoperirea ar putea schimba modul în care privim transplantul de organe.

Microbiologul Peter Noble, împreună cu echipa sa de la Universitatea din Washington, au investigat genele active din şoareci şi peşti zebră decedaţi. Cercetările anterioare au identificat un mănunchi de gene din cadavre umane, care au rămas active timp de 12 ore, de la ora decesului.

Rezultatele finale ale cercetării au identificat peste 1.000 de gene, care au funcţionat câteva zile de la data decesului, însă nu a fost ca şi cum le-ar fi trebuit un timp mai îndelungat să se oprească decât restul corpului, de fapt activitatea lor a crescut.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close