Antena 3 CNN Actualitate Educație Deutsche Schule Bukarest inaugurează creșă și grădiniță. Domeniul se întinde pe 2 hectare

Deutsche Schule Bukarest inaugurează creșă și grădiniță. Domeniul se întinde pe 2 hectare

Copiii de grădiniță și elevii care merg la Deutsche Schule Bukarest au acum un campus nou. Acesta poate acum să acomodeze numărul de elevi în permanentă creștere și să cuprindă toate elementele unei școli moderne.

Deutsche Schule Bukarest inaugurează creșă și grădiniță. Domeniul se întinde pe 2 hectare
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2022   •   09:44

Vor găsi acolo laboratoare dotate la standarde germane, sală de sport dar și terenuri exterioare pentru activități fizice. 

Construcția care se află în nordul Capitalei, pe o suprafață de peste 2 hectare, va putea primi 500 de copii. Creșa și grădinița au mobilier dedicat activităților didactice pentru copii sub 6 ani, spații de joacă afară și un mini-teren multisport pentru baschet, handbal, volei și fotbal. Noul campus a fost inaugurat cu doi ani întârziere, din cauza restricţiilor impuse de pandemie

”Mesajul este unul de normalitate şi de bucurie. Două lucruri sunt importante: şcoala să fie ca o continuare a familiei şi copiii să se simtă bine. Şi doi, dincolo de ziduri, e foarte important spiritul pe care şcoala-l are şi aici e un spirit foarte bun” explică Sorin Costreie, consilier de stat la cancelaria prim-ministrului. 

”O asemenea construcţie merită sărbătorită, merită asimilată, copiată şi mi-aş dori ca toţi elevii din România să poată beneficia de asemenea condiţii extraordinare” explică Bogdan Cristescu secretar de stat Ministerul Educaţiei.

Noul campus va putea primi în total 500 de copii. Creșa și grădinița maximum 180 de copii, școala primară – 160, gimnaziu și liceu – 160 de copii. 

”Noi avem aici săli foarte moderne de clasă cu clip smart board, avem calculatoare foarte noi, avem o sală de sport nou-nouţă şi laboratoare de fizică şi de biologie şi de chimie de standard german cu absolut toate posibilităţile pentru a experimenta şi pentru a descoperi viaţa modernă la şcoală” spune Valentin Grigoroiu, director adjunct DSBU.

Construcția a fost finanțată în parte dintr-o subvenție nerambursabilă a statului german în valoare de 4,5 milioane Euro și de un credit luat de Deutsche Schule Bukarest. Școala este înființată sub forma juridică de asociație non profit ale cărei venituri pot fi investite exclusiv în atingerea obiectivelor acesteia.

×
Subiecte în articol: gradinita
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close