Antena 3 CNN Actualitate Educație Directorii școlilor vor primi o creștere salarială. Anunţul făcut de Guvern | Grilele cu noile salarii

Directorii școlilor vor primi o creștere salarială. Anunţul făcut de Guvern | Grilele cu noile salarii

Directorii, directorii adjuncți, contabilii-şefi și secretarii-şefi cu nivel de studii superioare ai școlilor vor primi o creștere salarială, potrivit unei hotărâri a Guvernului, aprobată joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Directorii școlilor vor primi o creștere salarială. Anunţul făcut de Guvern | Grilele cu noile salarii
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2024   •   16:00

"O hotărâre aprobată de Guvern la propunerea Ministerului Educației stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ. 

Se elimină inechitățile salariale în ceea ce priveşte funcțiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare (S)", a spus Mihai Constantin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

El precizează că principiul stabilit pentru funcțiile didactice de conducere este acela ca salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie.

"În acest an, pentru directori şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%. 

La această creștere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică (10%). După caz, se poate acorda și gradația de merit (25%)", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Mai jos, salarii de bază pentru funcțiile didactice de conducere și didactice auxiliare de conducere din unități de învățământ preuniversitar de gradul I, potrivit edupedu.ro.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close