Antena 3 CNN Actualitate Educație DOCUMENT. Ghid complet pentru examenul de Evaluare Naţională 2021

DOCUMENT. Ghid complet pentru examenul de Evaluare Naţională 2021

Ministerul Educaţiei a publicat, astăzi, documentul ce conţine un ghid complet pentru examenul de Evaluare Naţională 2021.

DOCUMENT. Ghid complet pentru examenul de Evaluare Naţională 2021
Sursa foto: Ministerul Educaţiei
de Alin Tarnovschi    |    14 Iun 2021   •   21:48

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă.

În această seară, Ministerul Educaţiei a publicat ghidul complet pentru examenul de Evaluare Naţională 2021 - DESCARCĂ AICI.

"În momentul în care vorbim, s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Națională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a VIII-a. Înscrierile continuă până mâine, iar mâine la orele 17.00 vom avea numărul final al celor care s-au înscris la Evaluarea Națională. Sperăm să fie cât mai aproape de 100%”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la News Hour with CNN.

Întrebat dacă se va mai face triajul epidemiologic al elevilor, înainte de intrarea în examen, ministrul Educației a spus: ”Nu. Cu siguranță, nu”.

”Recomandările care vor fi postate astă seară vor face toate acele precizări: fără triaj epidemiologic, fără termometrizare, se păstrează distanțarea, se păstrează obligativitatea purtării măștii de protecție, aerisirea spațiilor de clasă, deci toate aceste reguli de protecție sanitară se vor păstra”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close