Antena 3 CNN Actualitate Educație Un elev din Craiova, crescut de bunică, a văzut doar la televizor cum se face școala online

Un elev din Craiova, crescut de bunică, a văzut doar la televizor cum se face școala online

Un elev din Craiova primeşte temele la telefon și a văzut doar la televizor cum se face şcoala online. Atât el, cât și fratele său, sunt crescuţi de o bunică şi nu au posibilităţi materiale.

Un elev din Craiova, crescut de bunică, a văzut doar la televizor cum se face școala online
06 Mai 2020   •   21:40

Pentru mulţi copii, educaţia se opreşte în sărăcie. În Craiova, doi fraţi, unul la grădiniţă şi altul în clasa a treia, au văzut doar la televizor cum se face şcoala online. Rămaşi fără părinţi anul trecut, copiii sunt crescuţi de o bunică, prea săracă pentru a le cumpăra un computer sau un telefon cu acces la internet.

Din luna martie, de când şcolile s-au închis, Ovi învaţă singur, acasă. Învăţătoarea îi transmite telefonic temele, iar bunica îl ajută atât cât poate.

„Nu prea mai învăţ, dar învăţ (...). Nu ştiu ce ne-a dat doamna să scriem şi am pierdut rândul“, spune Ovi.

„N-am avut cu ce să luăm legătura online. El nu ştie cum se procedează. A văzut şi el pe la televior, dar n-are idee”, a spus Fima Bobolan, bunica elevului.

Ca Ovidiu sunt alţi aproximativ o sută de copii de la şcoala lui. Pentru ei, directorul instituţiei încearcă să facă rost de tablete, laptopuri sau calculatoare, din donaţii.

„Încercăm să găsim soluţii acum astfel încât ă putem face faţă. Deja am primit 5 tablete”, a declarat Carmen Pascu, director Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu”, din Craiova.

Şi în Mehedinţi, o învăţătoare din Eşelniţa a obţinut, din donaţii şi sponsorizări, 20 de tablete pentru elevii săi. Astfel, acum toţi copiii pot avea acces la educaţie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Craiova
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close