Antena 3 CNN Actualitate Educație 10 elevi din Râmnic vor reprezenta România la concursul mondial de robotică din Maroc

10 elevi din Râmnic vor reprezenta România la concursul mondial de robotică din Maroc

O echipă de 10 liceeni de la Colegiul Naţional ''Mircea cel Bătrân'' din Râmnic va reprezenta anul acesta România la Campionatul Mondial de Robotică, ce va avea loc la Marakesh, în Maroc, în perioada 16-22 mai.

10 elevi din Râmnic vor reprezenta România la concursul mondial de robotică din Maroc
Sursa foto: Infinitronics Cnmb/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   21:38

Înfiinţată în urmă cu trei ani, Infinitronics este una dintre cele trei echipe de robotică ale Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" din Râmnicu Vâlcea, iar anul acesta s-a calificat pentru prima dată la etapa internaţională a competiţiei "First Lego League Challenge", după ce a obţinut locul al doilea la etapa naţională.

Vâlcenii au făcut o impresie bună la toate cele trei probe ale competiţiei, valori fundamentale, robotică şi soluţii inovatoare, însă cel mai bine s-au descurcat pe partea de inovare.

"Ne-am calificat la naţională datorită proiectului de inovare, un concept de casă care se vrea a fi independentă din punct de vedere termic şi energetic, cu mai multe elemente. Am avut locul I la etapa regională şi, mai departe, la etapa naţională am crescut, pentru că premiile de campioni şi vicecampioni se dau acelor echipe care întrunesc excelenţă la toate probele, nu doar la una singură. Ei au funcţionat foarte bine ca o echipă şi s-a văzut acest lucru la valorile fundamentale. Au avut rezultate bune şi la proba de robotică.

Punctajul nu a fost neapărat extraordinar, adică nu a fost maxim, dar s-a văzut că s-au bucurat de fiecare dată, pentru că, până la urmă, despre asta este vorba: să se bucure şi să lucreze împreună", a declarat coordonatoarea echipei, Antonia Haller, profesor de informatică la colegiul vâlcean, informează Agerpres.

Ideea realizării unei case independente energetic le-a venit tinerilor vâlceni în contextul creşterii preţurilor la electricitate şi gaz. Proiectul lor are soluţii inovative în special pe partea de stocare a acestei energii, dar foloseşte şi elemente cum ar fi panourile fotovoltaice, geamurile cu sticlă fotovoltaică sau centrala pe biogaz, care se folosesc de mai mulţi ani şi în România.

Nici pe partea de robotică liceeni vâlceni nu vor să se lase mai prejos. Şi-au propus să lucreze şi să îmbunătăţească robotul lor realizat din piese lego, iar la Marakesh să obţină un punctaj cât mai mare.

Pentru deplasarea în Maroc, echipa vâlceană a obţinut fonduri atât de la Primăria Râmnicului, care a alocat din bugetul local 60.000 de lei, dar şi de la Consiliul Judeţean Vâlcea.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close