Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, obligați să poarte mască în timpul examenelor

Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, obligați să poarte mască în timpul examenelor

Elevii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie pe durata examenelor naţionale. Aceeaşi regulă se aplică şi când elevii vor merge la şcoală pentru a face pregătire.

Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, obligați să poarte mască în timpul examenelor
Sursa foto: Pixabay
23 Mai 2020   •   15:33

Elevii vor purta măşti de protecţie pe durata cursurilor de pregătire şi examenelor. În ordinul publicat în Monitorul Oficial nu mai există excepţie de la obligativitatea măştii.

În varianta iniţială a ordinului comun al Ministerului de Interne şi Ministerului Sănătăţii, făcută publică în 20 mai, elevii şi studenţii erau exceptaţi de la purtarea obligatorie a măştii de protecţie, dacă se respecta distanţarea socială. Această prevedere nu se regăseşte, însă, în varianta publicată în Monitorul Oficial.

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a încep în iunie cursurile de pregătire pentru examene. La jumătatea lunii iunie încep examenele propriu-zise, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul.

Sunt şi câteva excepţii de la purtarea obligatorie a măştii:

- angajatul este singur în birou;

- persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

- persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.);

- prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;

- vorbitorii în public cu condiţia respectării distanţei de 3 metri; doar în cazul în care nu se mai află mai mult de 16 persoane în incintă;

- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close