Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii de liceu care au publicat sumele plătite pentru fondul clasei și cadouri: "Solicităm Inspectoratului să nu încerce să muşamalizeze cazul"

Elevii de liceu care au publicat sumele plătite pentru fondul clasei și cadouri: "Solicităm Inspectoratului să nu încerce să muşamalizeze cazul"

Asociaţia Elevilor din Constanţa critică, luni, colectarea fondului clasei la Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” şi solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa să trimită o comisie de verificare!

Elevii de liceu care au publicat sumele plătite pentru fondul clasei și cadouri: "Solicităm Inspectoratului să nu încerce să muşamalizeze cazul"
Sursa foto: Facebook
de Alexandra Dima    |    07 Feb 2022   •   14:34

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită inspectoratului școlar judeţean să facă verificări la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, unde se strâng sume considerabile pentru fondul clasei, dar şi pentru cadouri.

Potrivit elevilor, suma colectată pentru fondul clasei este de 30 de lei de elev, iar pentru cadouri se adună între 30 şi 60 de lei de elev.

“În urma publicării tabelului cu << datoriile la xerox >> de la Liceul Teoretic Callatis, AEC a lansat un chestionar public prin care elevii să poată comunica colectarea fondului şcolii/clasei, pentru a identifica unităţile de învăţământ în care fenomenul ilegal persistă. Prin intermediul chestionarului, a fost comunicat în mod anonim un tabel cu numele fiecărui elev al unei clasa, în care era ţinută o evidenţă a elevilor ce au plătit atât bani pentru fondul clasei, cât şi bani pentru << cadouri >>, a transmis AEC.

Sumele colectate sunt de 30 de lei/elev pentru fondul clasei, şi 60 sau 30 de lei/elev pentru cadouri. Din tabel reiese faptul că au fost colectaţi în total cel puţin 1.800 de lei.

“Amintim faptul că solicitarea sumelor pentru fondul clasei/şcolii/cadouri/xerox este complet ilegală. Considerăm strigător la cer că ajung să fie solicitate sume de la elevi şi părinţi, în contextul în care învăţamântul ar trebui să fie gratuit. În acest sens, AEC a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar Judeţean să trimită o comisie de verificare la liceu, pentru a verifica cum au fost strânse aceste sume şi dacă fenomenul persistă şi la alte clase ale liceului.

Solicităm conducerii liceului să stopeze de îndată colectarea ilegală de fonduri! Solicităm Inspectoratului Şcolar Judeţean să nu încerce să muşamalizeze cazul şi să se asigure că fenomenul ilegal va fi stopat în toate unităţile de învăţământ din judeţ”, a mai precizat Asociaţia Elevilor din Constanţa.

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close