Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii nu au încă toate manualele pe bănci. Părinţii şi editurile private dau vina pe Ministerul Educaţiei

Elevii nu au încă toate manualele pe bănci. Părinţii şi editurile private dau vina pe Ministerul Educaţiei

Elevii nu au încă toate manualele pe bănci. Părinţii şi editurile private dau vina pe Ministerul Educaţiei
Sursa foto: Captură: Antena 3
29 Oct 2018   •   18:00

Elevii nu au încă toate manualele pe bănci la aproape două luni de la începerea anului şcolar. Lipsesc cel puţin cinci cărţi de la clasa a şasea şi sunt toate şansele ca situaţia să se prelungească până la Crăciun. Iar editura de stat nu are încă nici manuscrisele. Revoltaţi, părinţii cer ca de anul viitor să nu mai existe editura unică.

Aşadar, părinţii şi editurile private dau vina pe Ministerul Educaţiei că nici acum manualele de engleză, franceză, muzică, desen şi sport nu au ajuns la clasa a şasea.

Federaţia părinţilor împreună cu asociaţiile editurilor private au depus amendamente la legea manualului şcolar din Senat. Vor ca orice autor şi orice editură să poată scrie şi edita cărţi pentru elevi. Astfel, calitatea învăţământului ar fi una mai bună.

Anul trecut, primele manuale de la clasa a cincea au ajuns pe băncile elevilor la începutul lunii decembrie. Anul acesta, multe dintre cărţile scoase de editura didactică şi pedagogică au fost pline de greşeli.

 

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close