Antena 3 Actualitate Educație Elevii români au obţinut locul întâi la Olimpiada de Geografie din Rusia

Elevii români au obţinut locul întâi la Olimpiada de Geografie din Rusia

18 Aug 2015   •   13:34
Elevii români au obţinut locul întâi la Olimpiada de Geografie din Rusia
Sursa foto: Foto: edu.ro

Elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie care a avut loc la Tver, în Rusia, rezultat cu care echipa României s-a clasat pe locul întâi, din 40 de ţări participante, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.
   
Medalia de aur a fost cucerită de Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, în timp ce Elena Aura Amironesei, absolventă a Colegiului Naţional din Iaşi, laureată cu argint şi la ediţia precedentă, şi Sonia Adelina Şortan, absolventă a Colegiul Naţional "Decebal" din Deva, au obţinut medaliile de argint. Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel, absolventă a Colegiului Naţional "Nicu Gane" din Fălticeni.
   
Cu cele patru medalii obţinute la a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, desfăşurată în perioada 10-18 august, la Tver (Rusia), care a reunit peste 150 de concurenţi din 40 de ţări, echipa României s-a clasat pe locul întâi, a precizat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.
   
Lotul olimpic şi profesorii însoţitori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean, de la Colegiul Naţional din Iaşi, revin în ţară marţi, la ora 13.45, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".
 

×
Subiecte în articol: medalie medalie de aur Rusia

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close