x close

Elevii români, cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

24 Iul 2017   •   22:07
Elevii români, cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică Pixabay

România a ocupat primul loc în Europa şi s-a clasat între primele 5 ţări din lume la Olimpiada Internaţională de Fizică, elevii români cucerind patru medalii de aur şi una de argint, a informat luni Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Au luat medalii de aur Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu şi Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila), precizează MEN, într-un comunicat transmis AGERPRES. 

Medalia de argint a fost câştigată de Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ. 

Potrivit MEN, delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti). 

Olimpiada Internaţională de Fizică de anul acesta s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16 - 24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Romania Ministerul Educatiei Naţionale
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati