Antena 3 CNN Actualitate Educație Evaluare Națională 2019. Modele de subiecte la limba română

Evaluare Națională 2019. Modele de subiecte la limba română

Evaluare Națională 2019. Modele de subiecte la limba română
11 Iun 2019   •   11:20

Evaluare Națională 2019. Au mai rămas câteva zile până când absolvenții de clasa a VIII-a vor susține proba la limba și literatura română în cadrul Evaluării Naționale 2019. Nivelul de dificultate al subiectelor este unul mediu, iar elevii vor putea să le rezolve în 120 de minute. Nota de la examenul de Capacitate este foarte importantă, pentru că aceasta cântărește la examenul de admitere la liceu. În plus, este o însumare a ultimilor patru ani școlari și, potrivit psihologilor, poate contribui la crșsterea respectului de sine.

Evaluare Națională 2019. Elevii dau luni, 18 iunie, proba scrisă la limba și literatura română; așadar, ei mai au timp să învețe și să rezolve modele de subiecte la limba română, care au picat în anii anteriori. Desigur, există și baremele de corectare.

Evaluare Națională 2019. Atât în galeria foto a articolului, cât și pe subiecte2018.edu.ro puteți vedea și rezolva varianta primită de adolescenții care au susținut anul trecut examenul de Capacitate. Subiectele de la Evaluarea Națională pentru română din 2018 nu i-au pus foarte mult în dificultate pe candidați. Conform statisticilor de la Evaluarea Națională 2018: 63.1% dintre elevi au obținut note peste 5 la Evaluarea Națională la română, comparativ cu matematica, unde procentul a fost de 33.1%.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close