Antena 3 CNN Actualitate Educație EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. Surpriză uriașă la EVALUAREA NAȚIONALĂ în acest an

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. Surpriză uriașă la EVALUAREA NAȚIONALĂ în acest an

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. Surpriză uriașă la EVALUAREA NAȚIONALĂ în acest an
12 Iun 2018   •   12:24

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. Peste 6.000 de elevi au susţinut ieri prima probă a Evaluării Naţionale, prezenţa fiind foarte bună, de 98,57%. Practic, doar 87 de elevi din totalul de 6.094 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională nu au ajuns în sălile de clasă la proba scrisă la Limba română. Dintre cei 6.283 de absolvenţi de clasa a VIII-a, 189 au ales să nu se în­scrie la examen, scrie Ziarul de Iași.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. Conform informaţiilor oferite de Inspec­toratul Şcolar Judeţean Iaşi, proba de ieri s-a desfăşurat normal şi fără incidente deosebite, urmând ca miercuri, pe 13 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a să revină în sălile de curs pentru proba scrisă la Matematică.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. Comparativ cu anul trecut, când zeci de părinţi îşi aşteptau copiii în faţa şcolilor din Iaşi, emoţionaţi şi atenţi la orice informaţie cu privire la subiectele de la Evaluarea Naţională, anul acesta, doar câţiva părinţi se îmbărbătau reciproc pe băncile din jurul şcolilor. În jurul orei 10.30, la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu“ din Iaşi, în curtea interioară, câţiva părinţi îşi aşteptau copiii pe băncile de lemn. Cei mai mulţi au venit pentru cei din clasa 0, care urmau să termine orele. Doar o bunică a venit să-şi aştepte nepoata, care, spune ea, vrea să urmeze cursurile Liceului Pedagogic.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. „Şi copiii mei tot aici au învăţat, şi tot aşa i-am aşteptat şi pe ei să iasă de la examen. Acum îmi aştept nepoţii, dar parcă emoţiile sunt mai mari pentru ei“, îmi spune bătrâna.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. Părinţii ceilalţi o ascultă pe furiş şi zâmbesc timid. Până să treacă prin aceleaşi emoţii, va mai dura încă opt ani.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. Peste drum, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“, numărul de părinţi este ceva mai mare. Patru aşteaptă pe băncile din curtea liceului, iar doi se plimbă pe trotuar şi încearcă să afle de pe site-urile de ştiri care au fost subiectele anul acesta. Două mame se consolează reciproc pe una dintre bănci. Băieţii lor au avut mici accidente cu o seară înainte. Unul dintre tineri şi-a rupt mâna dreaptă, iar celălalt s-a lovit la unul dintre degete, tot la mâna dreaptă. Chiar dacă au în comun nefericitele accidente, elevii vor avea un parcurs educaţional total diferit. Unul dintre ei doreşte să rămână la „Dimitrie Cantemir“, la o clasă de Matematică, iar celălalt ar dori să urmeze cursurile Semi­na­rului Teologic Romano-Catolic de la Bacău. Emoţiile se citesc pe chipurile celor două mame, din când în când trag aer în piept şi-şi şterg palmele care parcă nu se opresc din transpirat.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 CLASA A VIII-A. „O să fie bine. Avem încredere în Dumnezeu că totul va fi în regulă. Şi doamna, care are băiatul cu mâna ruptă, a vorbit cu doamna director şi i-a spus să nu-şi facă probleme“.

Dar vorbele nu par să o liniştească, aşa că trage din nou aer în piept.

Elevii care au ieşit de la examen nu sunt însă nici pe departe atât de stresaţi.

×
Subiecte în articol: EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 elevi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close