Antena 3 CNN Actualitate Educație Evaluarea Națională 2020: Zeci de elevi se află în izolare din cauza COVID-19. Când vor da examenele

Evaluarea Națională 2020: Zeci de elevi se află în izolare din cauza COVID-19. Când vor da examenele

Evaluare Națională 2020. Peste 50 de absolvenţi de gimnaziu se află în izolare din cauza COVID- 19.

Evaluarea Națională 2020: Zeci de elevi se află în izolare din cauza COVID-19. Când vor da examenele
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    14 Iun 2020   •   16:16

Aceștia vor da Evaluarea Naţională în a doua etapă a examenului, care va începe în 29 iunie, a spus, duminică, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminița Barcari.

Dacă un copil are temperatura mai ridicată de 37,3, va mai fi testat de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute.

Dacă temperatura nu va scădea, elevul nu poate intra in sala de examen şi vor fi anunţaţi părinţii şi medicul de familie.

Evaluare Națională 2020. Ce reguli trebuie respectate

„Pentru acei copii care au temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale sa repete sucesiv de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii. Dacă există un elev care are peste 37, 3, acel elev va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie.

Va fi lăsat să plece după ce familia e anunțată”, a afirmat, în aceeași conferință de presă, și ministrul Educației, Monica Anisie.

Evaluarea Națională începe luni, 15 iunie 2020

Luni, absolvenţii de gimnaziu vor da examenul la limba română, pe 17 iunie, pe cel la matematică, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 22 iunie.

„Avem în jur de 50 de elevi aflatţ în izolare. Noi am trimis un document şi până la ora 3.00 vom şti câţi elevi au fost monitorizați cu o temperatura mai mare de 37,3. Am luat in calcul 2 saptamani pana la etapa speciala pentru ca cei care sunt izolare sa poata participa in scoală”, a spus Luminiţa Barcari,

×
Subiecte în articol: Evaluare naţională izolare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close