Antena 3 Actualitate Educație Monica Anisie, ministrul Educației: Examenele naționale vor avea loc

Monica Anisie, ministrul Educației: Examenele naționale vor avea loc

de S.T.    |    23 Apr 2020   •   22:52
Monica Anisie, ministrul Educației: Examenele naționale vor avea loc
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi, că anul acesta se vor asigura toate condițiile prin care să se evite riscul de infectare cu noul virus astfel încât să se poată susține examenele naționale.

Monica Anisie a declarat pentru Mediafax că nu se pune problema să nu se susțină examenele naționale în acest an.

„Este important de precizat că examenele naţionale vor avea loc, atât pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională, cât şi pentru elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat, evident în anumite condiţii, tocmai pentru a asigura toate condiţiile de evitare a riscului de îmbolnăvire", a declarat Monica Anisie.

Pe de altă parte, elevii nu se vor întoarce prea curând în bănci, iar ministrul precizează că măsurile de precauție vor fi luate în funcţie de nevoile profesorilor şi ale elevilor.

„Este nevoie de un plan concret şi specific pentru fiecare unitate de învăţământ, tocmai pentru a respecta măsurile de igienă şi de distanţare socială şi astfel să limităm răspândirea virusului”, a mai spus Anisie.

Ministrul a precizat că autoritățile din țara noastră se află în strânsă legătură şi cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană.

Potrivit programei şcolare, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close