Antena 3 Actualitate Educație Lider din învățământ: E un mare pericol să se dea examenele naționale. Elevii claselor terminale, imposibil de adus la cursuri în iunie!

Lider din învățământ: E un mare pericol să se dea examenele naționale. Elevii claselor terminale, imposibil de adus la cursuri în iunie!

30 Apr 2020   •   18:30
Lider din învățământ: E un mare pericol să se dea examenele naționale. Elevii claselor terminale, imposibil de adus la cursuri în iunie!
Sursa foto: Pixabay.com

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, trage un semnal de alarmă. Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se dea examenele naționale, spune liderul de sindicat.

“Dacă îi aduci pe acești copii la școală în iunie, când temperaturile sunt peste 30°, va fi foarte complicat pentru acei copii să stea 3-4 ore cu mască pe față. Nu știu care va fi randamentul lor în cele două săptămâni. Eu afirm că nu cred că vor fi mai luminați copiii cu cele două săptămâni de şcoală.”, a spus Hăncescu, la Gândul Live.

De asemenea, Hăncescu susține că dacă ar fi ministrul Educației ar lua în calcul varianta de a încheia mediile școlare cu rezultatele pe care le au elevii.

”Eu dacă aș fi ministrul Educației aș lua în calcul varianta de a încheia mediile școlare cu rezultatele pe care le au elevi. Pentru că un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă. Vor fi copii de 10, care nu vor fi în stare să facă subiecte de șapte.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close