Antena 3 CNN Actualitate Educație Fondul clasei, la un pas de a fi interzis. Amenzile pentru cei care nu respectă legea, până la 2.000 de lei

Fondul clasei, la un pas de a fi interzis. Amenzile pentru cei care nu respectă legea, până la 2.000 de lei

Fondul clasei, devenit tradiţie în şcolile româneşti, este la un pas de a fi interzis. 

Fondul clasei, la un pas de a fi interzis. Amenzile pentru cei care nu respectă legea, până la 2.000 de lei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    18 Iun 2021   •   14:02

USR-PLUS a iniţiat un proiect de lege prin care colectarea banilor în şcoli să fie interzisă, iar cei care nu vor respectă să fie pedepsiţi contravenţional. 

Amenzile nu ar fi deloc mici, între 1.000 şi 2.000. 

Amenzile pentru fondul clasei, până la 2.000 de lei

Proiectul de lege semnat de parlamentari USR-PLUS a fost depus joi la Parlament. 

Preşedintele Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, spune că interdicția este deja reglemantată prin Regulamentul de Organizare și Funcționare. 

"Iniţiativa este o formă fără fond din punctul meu de vedere, pentru că noi am reglementat în Regulamentul de organizare şi funcţionare expres această situaţie, pentru că noi ne confruntăm cu sesizări de la părinţi, acolo unde există un act de constrângere.

Să mă iertaţi că sunt direct, dar este culmea ipocriziei să te pozezi în salvatorul sistemului educaţional cu astfel de propuneri. 

Asociaţiile de părinţi, despre iniţiativa USR: E culmea ipocriziei

Este o soluţie doar de formă, sunt atâtea probleme în învăţământ", a spus preşedintele Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, vineri, la Antena 3.

În şcolile din Europa nu există nici fondul clasei, nici fondul şcolii. Potrivit lui Cristache, acest fond al şcolii a apărut la noi din cauza subfinanţării sistemului educaţional.
 

×
Subiecte în articol: fondul clasei
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close