Antena 3 CNN Actualitate Educație Fostul rector al Universității Lucian Blaga din Sibiu, Dumitru Ciocoi-Pop, s-a stins din viață

Fostul rector al Universității Lucian Blaga din Sibiu, Dumitru Ciocoi-Pop, s-a stins din viață

Fostul rector al Universității Lucian Blaga din Sibiu, Dumitru Ciocoi-Pop, s-a stins din viață
10 Mar 2019   •   19:10

Dumitru Ciocoi-Pop, fostul rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, s-a stins din viață, duminică. Profesor la Facultatea de Litere a ULBS, Dumitru Ciocoi-Pop a deținut funcția de rector al instituției academice sibiene între 1992-2004.  Avea 76 de ani.

Dumitru Ciocoi-Pop s-a născut la 12 septembrie 1943, în Bucureşti. A urmat cursurile Universității Babeş-Bolyai din Cluj, specialitatea Literatură engleză şi americană, absolvite în 1977 cu titlul de doctor în filologie. La începutul anilor `70 şi-a făcut debutul în cariera didactică universitară ca asistent profesor al catedrei de studii britanice şi americane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Mai târziu, în 1992 a ocupat funcţia de profesor la facultatea de Litere, Istorie şi Drept, antecedenta Facultăţii de Litere şi Arte din prezent. În 1990 a devenit decan al acestei facultăţi timp de doi ani, perioadă în care i-a orientat destinele spre experienţa academică universitară mondială, în special americană şi europeană.

După 1992, prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi- Pop a îmbrăţişat funcția de rector al Universităţii „Lucian Blaga”, promovând o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice. A urmărit să impună tânăra universitate sibiană în prim planul învăţământului universitar românesc, printr-o cooperare internaţională de amploare.

În 1995, sub conducerea lui şi prin ordin al Ministrului Educației, instituţia sibiană intră sub patronaj spiritual de marcă: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, scrie Tribuna.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close